FL Studio – Tee musiikkia tietokoneella

FL Studion perusteet 

Nyt myös yksityisopetuksena verkossa!

FL Studio on musiikkituotanto-atk-ohjelma. Ohjelma on kokonainen virtuaalinen musiikkistudio, joka sisältää runsaasti erilaisia syntetisaattoreita ja sampleri-instumentteja ja rumpukoneita, joiden avulla voit tehdä musiikkia. Instrumentit miksaat yhteen käyttäen ohjelman monipuolista mikseriä, johon voit liittää runsaasti erilaisia efektejä kuten kaikua. Valmiin sävellyksesi voit tallentaa esimerkiksi MP3-muotoon ja laittaa vaikka internetiin toisten kuultavaksi.

Musiikkia tietokoneella tehdessä ei tarvitse välttämättä osata soittaa mitään instrumenttia eikä reaaliaikaisesti tallentaa musiikkia (mikä tietenkin on myöskin mahdollista FL Studiolla), vaan musiikki voidaan syöttää ohjelmaan nuotti kerrallaan ns. ’pianorulla’ -editoriin hiirellä klikkaamalla, ja sitten voidaan kokeilla miten lopputulos soi, kun tietokoneen sekvensseri soittaa kappaletta. Korjailla voit mielesi mukaan, kunnes olet tyytyväinen. Tietenkin voit myös nauhoittaa FL Studio -ohjelmalla soittoasi tai lauluasi mikrofonilla. Oman esityksesi voit sitten liittää osaksi musiikkikappaletta.

FL Studio on erittäin suosittu Image-Line -yhtiön valmistama musiikkituotanto-ohjelmisto, jolla voit säveltää, sovittaa ja äänittää musiikkia. Käytössäsi on täysmittainen virtuaalinen äänistudio, mikseri, syntetisaattoreita ja efektejä. Monet tämän hetken musiikkiartistit ja huipputuottajat käyttävät FL Studiota pääasiallisena musiikkituotantotyökalunaan.

FL Studion ilmaisen demoversion voit ladata omalle tietokoneellesi Image-Linen lataussivulta. Lataa demoversio ja pääset heti kokeilemaan musiikintekemistä tietokoneella!
Demoversio on täysimittainen ohjelma, jolla voit kokeilla musiikin tekemistä. Voit myös tallentaa musiikkikappaleesi. Ainoa rajoitus demoversiossa on, että demoversiolla tallennettua kappaletta ei voi avata uudelleen demoversiolla.

Jos päätät ostaa FL Studion, hankinta kannattaa tehdä nimenomaan verkon kautta. FL Studiosta on saatavissa eri versioita. FL Studion Producer edition -version hinta on internetistä hankittuna edullinen n. 189 euroa riippuen valuuttakurssin vaihtelusta. Tämä versio on täysin riittävä täysimittaiseen musiikintekoon. Kun olet maksanut FL Studiosta kerran, käyttölisenssi on elinikäinen. Tulevat päivitykset saat ilmaiseksi! Aika reilua vai mitä.

Seuraavalta sivustolta saat opastusta FL Studion lataamiseen, käyttöönottoon ja ostamiseen verkkokaupasta: flstutor.wordpress.com

Annamme opetusta FL Studion käytössä

Nyt myös yksityisopetuksena verkossa!
Jokaiseen verkko-opetustuntiin sisältyy lyhyt verkko-materiaalitiivistelmä.

Hinnat:

– Yksityistunti 60 min: 40 € (sis. ALV 24%).

 

Erikoiskurssit

Huom! Päiväkurssit koronatilanteen vuoksi toistaiseksi katkolla!

Päivän kestoinen (8 tuntia) FL Studio -intensiivikurssi yksityisopetuksena. Hinta: 220 € (sis. ALV 24%).
Tule opiskelemaan FL Studion käyttöä päivän intensiivikurssille! Kurssilla käydään läpi FL Studion perusteet: Käyttöliittymä, perusefektit, biisin rakentaminen, sovittamisen, äänittämisen ja miksaamisen perusteet. Mukaan oma läppäri ja hyvät kuulokkeet (plus erillinen USB-äänikortti ja MIDI-koskettimisto jos omistat, ei pakollisia). FL Studion käyttö on joustavinta erillisen näppäimistön ja hiiren kanssa. Tavoitteena on saada päivän aikana valmiiksi yksi kehityskelpoinen biisiaihio.

HUOM! Kaveri-ALE: Rekrytoi kaveri mukaan jolloin saat kurssin hinnan 160 € /hklö. Rekrytoi kaksi kaveria mukaan, jolloin päivän kurssin hinta on kolmen ryhmälle 107 € / hklö. Vastaavasti neljän ryhmälle 80 € / hklö! (Hinnat sis. ALV. 24%)

Oppilaitokset, koulut, järjestöt, yhdistykset: Eripituisia kursseja tilauksesta ryhmille!

Ota yhteyttä ja kysy lisää verkko-opetuksestamme!
Jouni Mensalo
Media-assistentti
etunimi.sukunimi@melodata.com
p. 040-5697427