Musiikkikoulutus

Koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa soitonopiskelua!

Piano

Aloitetaan pianonsoiton alkeista ja edetään rauhallisesti asteittain taitojen kehittyessä. Voidaan tutustua myös sointujen soittoon ja vapaaseen säestykseen sointumerkintöjen pohjalta. Opetus yksityisopetuksena.

Kitara

Klassinen kitara, akustinen kitara ja sähkökitara. Klassisen kitaran soiton perusteet, sointumerkeistä säestäminen, sähkökitaran soiton perustekniikat. Rohkaisemme kitaristeja nuoteista soittamisen opiskeluun. Kitaran hankinnassa opastetaan. Opetus yksityisopetuksena.

Tietokonemusiikki

Luova musiikin tekeminen ei välttämättä vaadi minkään instrumentin soittotaitoa. Kotitietokoneiden kehityksen myötä kenen tahansa on mahdollista aloittaa musiikin tekemisen opiskelu helppokäyttöisten musiikki-atk-ohjelmien avulla.

FL Studio -musiikkituotanto-ohjelma mahdollistaa musiikin tekemisen ja tuottamisen aloittelijasta aina ammattilaistasolle saakka. Lue lisää FL Studio -koulutuksestamme täältä.

Nuotti-ohjelmista voimme tutustua  Note Worthy Composer (NWC) ja MuseScore -nuottiohjelmiin.

Kaikista ohjelmista on saatavissa ilmainen demoversio internetistä. Ohjelmien käyttöön opastetaan asennuksesta lähtien.  Opetus yksityisopetuksena tai tilauksesta ryhmille.

Kuuntele musiikkidemot. Sävellys, sovitus ja tuotanto Jouni Mensalo © 2019.
Musiikkidemo 1

Musiikkidemo 2

Musiikin teoria

Jokaisen muusikon on hyvä kerrata säännöllisesti musiikin teorian perusasioita. Opetuksessa lähdetään liikkeelle tarpeen mukaan aivan alkeista ja opittava asia liitetään käytännön musisointiin. Sävellajimerkintöjen, asteikkojen, intervallien ja sointujen muodostamisen kautta edetään muoto-oppiin. Teoria auttaa ymmärtämään musiikkia yhä paremmin ja saamaan soittoharrastuksesta enemmän iloa ja hyötyä. Musiikissa teoria aina tukee käytännön musisointia. Säveltapailun ja diktaattien harjoittelukin käy tehokkaammin opettajan avulla. Opetus yksityisopetuksena tai tilauksesta ryhmille.

Basso

Sähköbasson soiton perusteet. Nuoteista soitto. Sointumerkkeihin perustuva bassostemman sommittelu. Aloittelijaa opastetaan basson hankinnassa.
Opetus yksityisopetuksena.

Ukulele

Ukulelesta on tullut todellinen muotisoitin eri puolilla maailmaa.  Sointusäestyksen perusteet on jokaisen helppo oppia.  Aloittelijaa opastetaan soittimen hankinnassa.
Opetus yksityisopetuksena.

 

Hinnat:
Yksityistunti 30 min: 20 €
Yksityistunti 45 min: 30 €.
Yksityistunti 60 min: 40 €
(Hinnat sis. ALV 24%)

Huom! Oppilaitokset, koulut, järjestöt, yhdistykset: Eripituisia kursseja tilauksesta myös ryhmille.