ATK-koulutus

ATK-ohjelmistojen käyttöopastus


ATK-ohjelmistojen opetus  etäopetuksena netin kautta!

Audio-editointi

Ilmaisella Audacity -audio-ohjelmalla muokkaat kätevästi äänitiedostoja esim. radio-ohjelmaa tai Podcast-ohjelmaa varten. Monipuolisuudessaan Audacity kilpailee vahvasti monien maksullisten audio-ohjelmistojen kanssa. Audacityn voit ladata internetistä osoitteesta https://www.audacityteam.org/download/. Audacity on saatavissa Windows, macOS ja Linux -käyttöjärjestelmille. Opastamme Audacity-ohjelman asennuksessa ja käytössä. Tutustu myös podcast-mediakoulutukseemme.


Internet-kotisivun perustaminen

Oman internetsivun perustaminen on yllättävän helppoa WordPress-kotisivupalvelun avulla. Ilmaiseen WordPress.com -palveluun voit perustaa internetin oman kotisivun, johon voit laittaa tekstiä ja kuvia sekä linkittää ääntä ja videoita esim. Youtube-palvelusta. Opastamme alusta lähtien WordPress-sivun perustamisessa ja peruskäytössä.
Ilmainen WordPress WordPress.org -julkaisualusta on asennettavissa myös omalle palvelimelle oman internet-osoitteen alle. Tällöin WordPress toimii joustavana internet-sivustona ja julkaisualustana pienelle yritykselle tai yhdistykselle – tai vaikkapa monimedia-verkkotoimitukselle. Tässäkin kaikessa opastamme tarvittaessa.


Video-editointi

Digikameroilla ja mobiililaitteilla saa kuvattua korkealaatuista videota. Näitä videoita on mukava julkaista internetissä ja jakaa sukulaisten ja ystävien kesken. Useimmiten kuvattu video-materiaali vaatii muokkausta ja rajausta sekä kuvatun videomateriaalin formaatin muuttamista julkaisukohteeseen sopivaksi. Shotcut on ilmainen internetistä ladattava ohjelma, jolla useimmat video-editoinnin perustoiminnot käyvät kätevästi. Shotcut on saatavissa Windows, macOS ja Linux -käyttöjärjestelmille.

Opastamme Shotcut-ohjelmien asennuksessa ja käytössä.


Kuvankäsittely

PhotoFiltre -kuvankäsittelyohjelmalla teet kaikki valokuvan käsittelyn perustoiminnat joustavasti ja helposti. Kuvan muokaus, sävyn ja värin korjaus, koon muuttaminen, osasuurennokset ja muuttaminen eri kuvaformaatteihin käyvät PhotoFiltrellä nopeasti. Ilmainen PhotoFiltre 7 on ladattavissa internetistä osoitteesta http://www.photofiltre-studio.com/pf7-en.htm. Vielä helppokäyttöisempi versio on PhotoFiltre 6 http://photofiltre.free.fr/frames_en.htm. Opastamme PhotoFiltre-ohjelman asennuksessa ja käytössä.


Windows-ohjelmoinnin perusteet

Ohjelmointi ei ole niin vaikeaa, kuin voisi luulla. Delphi – ohjelmointi-työkalulla voit tehdä yksinkertaisia hyötyohjelmia tai kaupallisia sovelluksia Windows ympäristöön.  Delphi käyttää helposti opittavaa Pascal-ohjelmointi kieltä.  Delphi Community Edition on ladattavissa ilmaiseksi internetistä.

Toinen täysin ilmainen Windows-ohjelmointityökalu on Lazarus. Lazarus käyttää samoin Pascal-ohjelmointikieltä ja se on saatavissa Windows-, Linux- ja Mac OS X – käyttöjärjestelmille. Samalla koodilla voit tehdä ohjelmasi kaikille näille käyttöjärjestelmille.
Lataa ilmainen ohjelmointityökalu koneellesi ja sukella ohjelmoinnin ihmeelliseen maailmaan!

Opastamme Delphi– ja Lazarus-ohjelmien asennuksessa ja käytössä.

Tietokoneen hankinta, käyttöönotto ja peruskäyttö-opastus

Ensimmäisen tietokoneen hankkiminen.  Millainen tietokone olisi sopiva? Miten tietokone otetaan käyttöön ja miten erilaisia ohjelmia käytetään.  Tietokoneen (PC, Windows, Android tablet ja mobiili) peruskäyttöopastus, Internetin käyttö, sähköposti, tekstin kirjoittaminen, kuvan käsittely jne. Opastamme alusta lähtien.

 


ATK-ohjelmistojen opetus  yksityisopetuksena verkossa!
(Teams tai Zoom-alusta)

Jokaiseen verkko-opetustuntiin sisältyy lyhyt verkko-materiaalitiivistelmä.

Hinnat:

Yksityisopetus: 60 min / 45€ (sis. alv 24%)

Kysy lisää verkko-opetuksestamme:

Jouni Mensalo

p. 040-5697427
email: etunimi.sukunimi@melodata.com
Loimaa